Grupa građana okupljena pod nazivom I tradicija i budućnost – Slovaci! danas je predala preko hiljadu potpisa podrške izbornoj listi kandidata za članove Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine. Nosilac liste biće Dušanka Petrak iz Kovačice. Lista ima 29 kandidata sa teritorije Banata.

SREMSKA MITROVICA – Gradska odbornica u Skupštini Grada Sremska Mitrovica koja je deo opozicione grupe građana ”Grad za sve nas”, Nataša Zec, pozvala je ustašu Marka Perkovića Tompsona da održi koncert u Srbiji, tačnije u sremskom selu Kukujevci, naseljenom prognanim Srbima iz Krajine.

Nataša Zec je predložila kraj avgusta kao mogući termin za Tompsonov koncert i na taj način poželela da obeleži avgust 1942. godine, kada su ustaše ubile Savu Šumanovića, jednog od najistaknutijih srpskih slikara dvadesetog veka.

Pored Šumanovića, na području Srema, koji je tokom Drugog svetskog rata bio deo NDH, ustaše su sistematski ubile preko 20.000 nedužnih srpskih civila.

Danas je održana 15. sednica Skupštine opštine Kovačica kojojm je predsedavao zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica, Stelian Balan. 

Sednica Skupštine opštine Kovačica održana je u u zgradi Opštinske uprave opštine Kovačica, sa početkom u 11,00 časova.

Strana 1 od 32