Apel građanima zbog učestalih požara

Pin It

Zbog povećanog broja požara poslednjih dana u opštini Kovačica, apeluje se na sve građane da ne pale travnjake, livade i strništa jer može doći do požara velikih razmera i ugrožavanja bezbednosti i ljudi i životinja.

Osim niza negativnih posledica, paljenje strništa za posledicu ima i dugotrajno uništavanje zemljišta, naročito ukoliko se to čini svake godine. Uz to karakteriše se kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti koje je zabranjeno Zakonom a za prekršioce su propisane velike novčane i zatvorske kazne. Apel građanima je i da se uzdrže od svih vrsta spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru. Požari na otvorenom, a pogotovu šumski požari, brzo se šire, teško se gase i ugrožavaju živote ljudi, njihovu imovinu i nanose veliku štetu biljnom i životinjskom svetu, kao i ukupnom ekološkom sistemu. Gašenje takvih požara iziskuje veliko angažovanje ljudstva i tehnike i stvara velike materijalne troškove. U slučaju izbijanja požara građanima se savetuje da prvo pozovu vatrogasce na broj 193, a onda da se krene sa samostalnim gašenjem vatre.

Tags:

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227