Polet poletno protiv Mladosti

Pin It

Da li će se 24. juna pre pola osam uveče fudbaleri Poleta radovati kao posle prve utakmice baraža za popunu Vojvođanske lige Istok? Tri gola prednosti, raspoloženi strelci, kvalitetna odbrana, odličan strateg i selo koje živi za fudbal - dokazi su blage prednosti kluba iz Idvora pred revanš protiv Mladosti u Banatskom Despotovcu.

Posle višegodišnje pauze Fudbalski klub „Polet“ iz Idvora se ponovo uključio u takmičenje krajem leta 2012. godine. Prve sezone u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad bili su šesti. 

Od sezone 2013/14 se liga zvala Druga južnobanatska Zapad grupa Sever. Plavo-beli su bili na kraju sezone peti, zatim osvojili dva druga, pa dva treća mesta, da bi sezone 2018/19 osvojili šampionsku titulu i ušli u Prvu južnobanatsku ligu. Prvu sezonu u višem rangu takmičenja su završili u donjem delu tabele a već ove, druge sezone u Prvoj, imaju realnu šansu za plasman u Vojvođansku ligu grupa Istok. 

Posle sedmog kola je Polet bio pretposlednji sa 5 osvojenih bodova a pet kola pre kraja šampionata delio je sa BAK-om prvo mesto u Prvoj ligi.

Fudbaleri jedinog idvorskog sportskog kolektiva su na kraju regularnog dela šampionata imali drugi napad u ligi, delili su treće mesto po broju remija – sedam, posle prvaka iz Bele Crkve imaju najmanji broj poraza, dele peto mesto po efikasnosti u ligi – dali su 54 gola i imaju najbolju odbranu, primili su samo 27 golova uz drugu gol razliku. 

Protivnik ekipi iz rodnog mesta Mihajla Pupina, Mladost iz Banatskog Despotovca, slično Poletu, imala je šesti napad u ligi i drugu najbolju odbranu.

Revanš meč Mladost – Polet počinje u Banatskom Despotovcu 24. juna u 17:30.  

POLITIKA