Mihal Šulja četvrti put prvak Srbije u ultramaratonu

Pin It

Na državnom prvenstvu u ultramaratonu na 24 časa koji je održan 5. i 6. juna na Paliću je kovačički atletičar i reprezentativac Srbije  Mihal Šulja četvrti put u poslednjih pet godina stajao na najvišem pobedničkom  postolju. 

Za sajt Subotica.com je “banatski Mihalić” posle novog trijumfa izjavio da su uslovi za trčanje su bili teški, visoke temperature tokom dana i kiša noću, ali da je zadovoljan osvojenim prvim mestom 

Pobednik 24-časovnog ultramaratona (Prvenstvo Srbije na 24 časa - seniori) 47-godišnji Mihal Šulja je napravio 404 kruga i pretrčao 214 kilometara. Iza njega su bili Saša Gacik kao drugoplasirani i Miljan Dimitrijević.

Mihal je "odbranio" titulu, bolji rezultat je imao nego prošle godine, ali prema mišljenju subotičkih sportskih novinara koji su pratili trku, činilo se da nije iskoristio svu snagu u ovom gladijatorskom izazovu. 

    U najzahtevnijem maratonu, koji je počeo u subotu u 12 časova, a završio se 24 časa kasnije, najbolja je u konkurenciji dama (ponovo) bila i Valentina Nejković. 

Na 15. izdanju Međunarodnog ultramaratona i državnog prvenstva u discipline na 24 časa učestvovalo je dvadesetak takmičara iz Srbije i regiona.

Trke su održane na međunarodno verifikovanim stazama, a istovremeno su bodovane kako za Državno prvenstvo, tako i za  kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Organizatori takmičenja bili su Ultramaratonski savez Srbije i Ultramaratonski klub „Paligo Palus“ sa Palića, a pored Grada Subotice podršku je dao i Sportski savez Subotice.

Svečanom otvaranju, u subotu 5. juna, prisustvovao je predsednik Skupštine Subotice Balint Pastor. Organizatori se nadaju da će dobiti organizaciju evropskog ili svetskog prvenstva, jer Palić ima potencijal za to.  

U trkama na 24 časa, 50 i 100 kilometara, koje su istovremeno i državna prvenstva Srbije, nastupilo je 18 takmičara iz 14 klubova.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227