Bela Crkva i Idvor bore sa za šampionsku titulu Prve lige

Pin It

U pretposlednjem kolu Prve južnobanatske lige je u Idvoru Polet savladao službenim rezultatom 3:0 Strelu iz Ivanova. Prvoplasirani BAK iz Bele Crkve je odigrao 1:1 protiv Starog Tamiša u gostima, dok je Spartak 1911 u Debeljači odigrao nerešeno sa trećeplasiranom Crvenom zvezdom iz Pavliša 1:1. Padinska Dolina je u gostima pobedila Potporanj sa 4:1.

Poslednje kolo igra se 13. juna sa početkom u 17. časova i 30. minuta. Spartak putuje u Barandu. I nerešen rezultat biće dovoljan da crveno-beli obezbede opstanak u ligi. U opštinskom derbiju u Padini sastaju se Dolina i Polet. U Beloj Crkvi BAK igra za šampionsku ili vicešampionsku titulu protiv Sloge iz Banatskog Novog Sela. 

Novi šampion lige zvaće se BAK ili Polet. Prvoplasirani ide direktno u Vojvođansku ligu grupa Istok a drugopalsirani će u dvomeču baraža sa drugoplasiranim timom iz Područne lige Zrenjanin igrati za drugog vojvođanskog ligaša iz niže lige. 

Prvak pomenute Područne lige Zrenjanin je za sada bez poraza Crvena zvezda iz Ruskog Sela. Poslednje kolo u pomenutom takmičenju rešiće pitanje tima koji će u baražu igrati protiv BAK-a ili Poleta: trenutno durgoplasirani Polet iz Nakova ima isti broj bodova sa ekipom Mladost iz Banatskog Despotova – po 57.

POLITIKA