Ambasade Slovačke i Poljske organizatori humanitarnog fudbalskog turnira u Beogradu

Pin It

Drugi humanitarni fudbalski turnir „Diplomats4Children“ održaće se u subotu 14. septembra 2019. godine u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, ulica Kneza Višeslava 72. Organizatori ovog sportskog, a pre svega humanitarnog događaja su Ambasada Slovačke Republike u Beogradu i Ambasada Republike Poljske u Beogradu, uz podršku Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije. Sredstva prikupljena na turniru namenjena su za pomoć Univerzitetskoj dečjoj bolnici Tiršova u Beogradu.

Posle uspeha prošlogodišnjeg prvog humanitarnog fudbalskog turnira „Diplomats4Children“, koji je održan na Adi Ciganliji, predstavnici dve ambasade su odlučili da sa ovim uspešnim projektom nastave. Prema rečima asistenta u ambasadi Bratislave Laćarak,  Ambasade Slovačke Republike se zahvaljuje se na odzivu brojnih diplomatskih predstavništava i drugih institucija koje će učestvovati na ovogodišnjem turniru.    

Pored fudbalskih mečeva biće organizovan i prateći program za posetioce i decu, i zagarantovano dobra zabava za sve koji tog dana dođu da podrže manifestaciju na terenima u Košutnjaku.
 
Promovisanje i kampanju manifestacije aktivno će podržati i direktor Univerzitetske dečje bolnice Siniša Dučić.

POLITIKA