Június 30-án ismét ünneplőbe öltözött a  torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola. 35 diák búcsúzott az itt töltött nyolc évtől. 18 órakor az ünneplőbe öltözött diákok párosával, osztályfőnökeikkel vonultak a művelődési otthon nagytermébe, majd  az ünnepi műsor színhelyére vonultak. A végzős diákokat  és az egybegyűlteket  Vidrács Krisztina igazgatónő köszöntötte. Az ünnepi beszédek és műsor keretében, intézmény hagyományainak megfelelően, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diákok vehették át az  elismeréseket. 

Jónius utolsó napján remek hangulatú mérkőzésen a torontálvásárhelyi Spartacus Labdarugó Klub csapatának tagjai szüleikkel fociztak. A már szokássá vált gyerek – szülő mérkőzés ezúttal is nagy sikert aratott. A pályán rúgták a bőrt a gyerekek apukákkal, anyukákkal. A jó hangulatú mérkőzésen igyekezett mindenki tudása legjavát nyújtani, viszont ezen a megméretettésen nem az eredmény számított. A barátkozáson, szórakozáson volt a hangsúly.  A szülők és a gyerekek köszönetet mondtak edzőiknek a rengeteg munkáért, amit egész félévben kaptak. 

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadzáró műsorát június 26-án  tartották meg Pancsován, telt ház előtt. Az eseményen a csoportok bemutatták mindazt, amin az elmúlt időszakban dolgoztak.  A rendezvény vendégfellépői a  hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület ifjúsági hagyományőrző néptánccsoportja és az Aprócska gyermektánccsoportja volt. 

Elsőáldozást tartottak Torontálvásárhelyen. Három harmadik osztályos kislány vehette magához első alkalommal az Oltáriszentséget. Orgonaszó kíséretében, szüleikkel együtt, ünnepi öltözékben vonultak be a torontálvásárhelyi Nagyboldogasszony római katolikus templomba az elsőáldozók. Szolnoki  Henrietta, Szilágyi Emma és Hajdú Tímea elsőáldozó kisdiákokat Gyurits Kotormán Mária hitoktató készítette fel az elsőáldozásra.  Az idén június 26-án a 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Gyuris László pancsovai plébános celebrálta. Elsőáldozáskor az ostyát, azaz az oltáriszentséget veszik magukhoz a gyerekek. A további hitoktatásban a bérmálkozásra készülnek majd. 

Színvonalas műsorral várják a torontálvásárhelyi általános iskola tanulói a nyári szünetet. A mára hagyománnyá vált év végi záróműsort június 22-én tartották meg a település Művelődési Otthonában.

Június  21-én a Torontálvásárhelyi Református Egyházközséghez tartozó Őrláng-én Játszóház kicsinyei mutatták be ünnepi műsorukat az egyház imatermében

Strana 1 od 47

POLITIKA