U opštini oko 80 aktivnih slučajeva korona virusa, vakcinisano preko 3000 sugrađana

Pin It

U opštini Kovačica je trenutno oko 80 aktivnih slučajeva korona virusa. Od početka masovne imunizacije stanovništva do danas vakcinisano je preko 3000 naših sugrađana. 

Epidemiološka situacija je nepromenjena u odnosu na juče. Prema poslednjim podacima iz kovačičke kovid ambulante, u opštini Kovačica su 83 osobe pozitivne na korona virus. U Crepaji je u ovom trenutku 27 aktivnih slučajeva, Debeljači 19, Padini 18, Kovačici 10, Idvoru 4, Uzdinu 3 i Putnikovu jedan slučaj. U Samošu nema potvrđenih slučajeva. Hospitalizovano je 12 ljudi iz opštine Kovačica. Danas do 12 sati obavljeno je 39 pregleda. Testirano je 19 pacijenata, od toga njih četvoro je dobilo pozitivne rezultate na koronu. 

Prema današnjim podacima iz Doma zdravlja Kovačica, u našoj opštini je protiv korona virusa vakcinisano nešto više od 3 hiljade ljudi. Podsećamo, masovna vakcinacija građana Srbije počela je 19. januara. Dan kasnije, prve doze tada samo kineske Sinofarm vakcine stigle su i u Dom zdravlja Kovačica. U ovom trenutku su osim kineske, građanima opštine Kovačica dostupne i američka vakcina Fajzer i italijanska AstraZeneca. U kovačičkom domu zdravlja se uporedo sa vakcinacijom sprovodi i revakcinacija. Prva faza vakcinacije drugom dozom cepiva trajala je od 10. do 24. februara a druga počinje sutra 4. marta. Prema rečima koordinatorke za imunizaciju doma zdravlja Kovačica dr Svetlane Gavrilović do sada je vakcinisano 3100 naših sugrađana, a revakcinisano je nešto više od hiljadu ljudi. Građani su o vakcinaciji obavešteni putema SMS poruke i mail-a i u dom zdravlja treba da se jave u terminu koji im je zakazan. Prijavljivanje za vakcinaciju vrši se putem e-Uprave ili na broj telefona 0800/222-334.

POLITIKA