Ugostiteljski objekti za vikend mogu da rade od 6 do 14 časova

Pin It

Na osnovu člana 14. i člana 15. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (“Sl. glasnik RS” br.15/2016, 68/2020.) i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl.glasnik RS“ br.87/2018), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica, Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na telefonskoj sednici održanoj 26. februara 2021. godine doneo je:

 

Zaključak

 

O radu objekata na teritoriji opštine Kovačica

 


Štab za vanredne situacije opštine Kovačica na sednici održanoj 26. februara 2021. godine, radi usklađivanja sa merama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, usled sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica je doneo zaključak da 27. februara i 28. februara 2021. godine, ugostiteljski objekti , tržni centri, prodavnice neprehrambrene delatnosti, kladionice, teretane, fitnes centri, dečije igraonice rade od 6 do 14 časova.

 

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ove mere ne odnose su prodavnice prehrambene robe, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, veterinarske ambulante.

 

Uslužne delatnosti (poput frizera, kozmetičara) i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga za vikend mogu da rade od 06 do 20 časova. Dostava hrane obavljaće se redovno, bez „šalterske“ prodaje.

 

Za sprovođenje zaključka staraće se nadležni organi opštine Kovačica.

 

POLITIKA