Na ovogodišnjoj Gulašijadi takmičiće se više od 50 ekipa

Pin It

U subotu 20. maja će na debeljačkom vašarištu biti održana tradicionalna Gulašijada. U mesnoj zajednici Debeljača kažu da su do sada prijavljene 53 ekipe, kako iz Debeljače tako i iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Sefkerina, Crepaje a učestvuju i gosti iz madjarskog Hodmedzevašarhelja.

Takmičarske ekipe koje će se nadmetati u spremanju gulaša čine dva takmičara. Gulaš se kuva od 5 kg goveđeg mesa, a prijave je moguće izvršiti do samog početka takmičenja u subotu u 9 sati. Proglašenje pobednika najavljeno je za 14 sati. Pored pehara i medalja glavna nagrada je kotlić. Uporedo sa Gulašijadom održaće se i tradicionalni karneval. Defile počinje u 11 sati ispred osnovne škole “Moša Pijade”, koja je i organizator ove manifestacije. Učesnici će prodefilovati ulicama Debeljače a svoju šetnju završiće na vašarištu. Prisutni će biti i gosti iz Hodmezevašarhelja, među kojim orkestar koji broji 25 članova, 15 mažoretkinja koje će imati svoj program, čitalačko društvo i kuglaški klub iz ovog mađarskog grada. Gulašijada se ove godine održava 19tu godinu za redom a pod organizaciju se i ove godine podpisuje mesna zajednica u Debeljači.

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227