Odloženi šampionat, kup i ostala takmičenja u šahu

Pin It

Šahovski savez Srbije, u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u suzbijanju koronavirusa, odložio je organizaciju takmičenja planiranih za mart i april mesec: 14. Kadetski festival (od 11. do 20. aprila) i Kup "Svetozara Gligorića" (od 30. aprila do 3. maja). Sva školska takmičenja su takođe otkazana. 

Neće početi ni prvenstva u kojima nastupaju klubovi iz naše opštine: ŠK Kovačica, ŠC Padina i ŠK Spartak Debeljača. Početak liga i kalendar takmičenja biće usaglašeni u skladu sa trenutnim i budućim merama Vlade Republike Srbije. 

Prošle godine je ŠK Kovačica osvojio peto mesto sa 12 osvojenih bodova u Vojvođanskoj ligi grupa Jug. Šampion je postao Borac iz Starčeva a liga je imala deset klubova. Kovačičani su u prethodnim decenijama od naših klubova najuspešnij i u kup takmičenjima.

U takmičenju niže, Južnobanatskoj ligi, prošle godine se takmičilo 14 klubova. Od onih iz naše opštine: Debeljača i Padina.

Šampion je postao ŠK Banatski Karlovac. Šahovski centar Padina završio je ligu na sedmoj poziciji sa 19 bodova a Šahovski klub Spartak iz Debeljače na dvanaestom mestu sa 7 bodova.  

U našoj opštini je registrovan i Šahovski klub „Fišer“ iz Crepaje koji se ne takmiči u ligi, ali radi sa talentima iz tamošnje Osnovne škole „Sava Žebeljan“. 

Najveći talenati iz naše opštine koji su se pojavili u 21. veku su Ksenija Tomin iz Samoša i Vuk Žegarac iz Crepaje.  

J. Šp.

POLITIKA