A torontálvásárhelyi  református  templom felújítása a magyar kormány támogatásával a nyáron kezdődött meg és a munkálatok a tervek szerint  a karácsonyi ünnepek előtt  befejeződnek- mondta ottjártunkkor Beszédes Mária, lelkész. A magyar kormány jóvoltából jövőre  folytatódik a  templom  felújítása. 

November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. pedig a halottak napja, ilyenkor emlékezünk eltávozott szeretteinkre.  A katolikus templomokban ilyenkor is minden hívőért imádkoznak.  Bogdán József atya  november 2-án, halottak napján szentmisét mutatott be. 

 

Október 23-án negyedik  alkalommal tartották  meg a  Dél-bánáti képeslap projekt keretén belül  a folklór rendezvényt. A házigazda ezúttal  a torontálvásárhelyi Bánáti Koló Hagyományápoló Egyesület volt.  A szervezők színvonalas művelődési műsorral  készültek, mely keretében felléptek a torontálvásárhelyi , sztárcsevói, pancsovai,  idvori  folklór csoportok. 

Strana 1 od 41

MALI OGLASI

POLITIKA


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/okoinfor/public_html/rtvok/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227