A torontálvásárhelyi református templom Vajdaság legnagyobb és legmagasabb református temploma. A 68 méteres torony messziről jelöli, hogy egy többnyire református hitvallású faluba érkezünk. 

Az eltelt  pár  év folyamán a karbantartási és felújítási munkálatok folyamatosak voltak. Most a torony belsejében zajlanak a munkálatok.

A mai napon a  torontálvásárhelyi  Helyi Közösség  képviselői és az Október 4.  Közművesítési  Vállalat  munkatársai  a   helyi játszótéren felmérték  a  területre  kiválasztott   új eszközök  pontoS   helyét és megkezdték  a z előkészítő  munkálatokat.  A tavasz  folyamán  a kivitelező a helyszínre szállítja és telepíti azokat, hogy mire jön az igazi jó idő a gyermekek birtokba vehessék a megújult játszóteret.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöksége a magyar kultúra napja alkalmából 2021. január 29-én Palicson megtartott rendezvényén adta át a díjakat a vajdasági magyar kulturális élet kiemelkedő személyiségeinek. A példaértékű életpályák, pályaívek elismerésére alapított Plakett díjban részesítette többek között Bakator Judit torontálvásárhelyi osztálytanítót, a falu monográfiájának társszerzőjét, a Vitkay Hagyományápoló Társaság alapító tagját.

Strana 1 od 36

POLITIKA