Najbolji sportisti Uzdina za 2018. godinu

Pin It

Redakcija časopisa “Tibiskus” iz Uzdina proglasila je najuspešnije sportiste mesta Uzdin za 2018. godinu. Laureati 25. uzdinske sportske Gale su stonoteniseri Izabela Lupulesku i Lorencio Lupulesku.

Po mišljenju uredništva pomenutog uzdinskog časopisa, rang lista najboljih i najuspešnih sportista je sledeća: za najbolje sportiskinje proglašene su Izabela Lupulesku na prvom mestu,  na drugom dele igračice STK Unirea – ravnomerno Anđela Menger, Anelija Lupulesku i Reka Bezeg. Treće mesto nije dodeljeno.
 
Kod sportista na pobedničkom postolju su samo stonoteniseri: na prvom Lorencio Lupulesku, drugi je Filip Radović a treći Aleksandru Bojer.  Najbolji trener je i ove godine trener stonog tenisa Nikolae Lupulesku. Najbolje su dve muške ekipe – titulu ravnopravno dele STK “Unirea” i ekipa za mali fudbal “Unirea”, osvajač Kupa Libertatee. Najbolja ženska ekipa je Stonoteniski klub Unirea. Nagradu “Dr. Todor Puja” za fer plej dobili su kod dama stonoteniserka Branislava Vignjević i Antonel Jepure, golman malog fudbala.

Dobitnik specijalnog priznanja - diplome “Adam Krecu – Nikola Srbu - Jova Spariosu” za najboljeg sportskog radnika dobio je  Milan Tale Andrić iz FK “Uniurea” a zahvalnice Marčel Sekulić iz FK “Unirea”, Jova Lupulesku iz STK “Unirea” i Pavel Balan RK “Unirea”.

Dodeljene su i zahvalnice sportistima iz svih sportova, onim sportistima koji su se 2018. godine istakli u promociji uzdinskog sporta.

Dodela svih priznanja održana je 5. januara 2019. godine u okviru manifestacije “Gala uzdinskog sporta”. 

POLITIKA