U petak, 10. aprila u vremenu od 4 do 7 sati ujutru biće otvorene prodavnice za pripadnike trećeg doba, odnosno osobe starije od 65 godina. U Kovačici se primenjuje zabrana za lica starija od 65, za sva ostala mesta u našoj opštini važi zabrana kretanja za penzionere i osobe starije od 70 godina. Ljudi koji imaju zabranu kretanja, moći će nesmetano da obave svoje kupovine u sledećim prodavnicama u opštini Kovačica:

Opšta bolnica u Pančevu postaje kovid bolnica i primaće ubuduće pacijente zaražene novim korona virusom, kaže direktor te zdravstvene ustanove Slobodan Ovuka.

On je naglasio da će kovid bolnica u Pančevu moći da primi 150 pacijenata, da će o njima brinuti 40 lekara i 60 medicinskih sestara. Podseća da je nekoliko infektologa i anesteziologa iz Opšte bolnice u Pančevu otišlo na ispomoć kolegama u Beograd i da će oni danas biti vraćeni u svoju matičnu ustanovu. "U prvoj liniji odbrane su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. Uključuju se lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi", rekao je Ovuka.

Prema njegovim rečima, bolnica ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a u prilog tome govori i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim korona virusom na radnom mestu. Do sada je Opšta bolnica u Pančevu primala pacijente na dijagnostiku i kome se dokaže prisustvo virusa COVID-19 zbrinjavan je u bolnicama u Beogradu ili Novom Sadu.

U opštini Kovačica, u Padini registrovan je novi slučaj zaraze virusom COVID-19.

Prvi slučaj zaraze korona virusom u opštini Kovačica potvrđen je u nedelju 5. aprila u Padini, drugi u Crepaji narednog dana, odnosno 6. aprila a u sredu 8. aprila registrovan je i treći oboleli u opštini Kovačica.

Nažalost prvi oboleli iz Padine je preminuo, dok su druga dva pacijenta hospitalizovana. Kovid ambulante su u sredu 8. aprila na testiranje poslale 18 uzoraka pacijenata pod sumnjom na COVID-19. Čak 9 je pozitivno na korona virus.

Tri nova slučaja zabeležena su u Pančevu, po dva slučaja u Vršcu i Beloj Crkvi i po jedan u Alibunaru i opštini Kovačica, odnosno Padini.

Prema statističkim podacima u Južnom Banatu je zaključno sa 8. aprilom, 75 osoba pozitivno na korona virus. Od toga u Pančevu 36, Vršcu 24, i opštinama Bela Crkva 6, Alibunar 4, Kovačica 3 (od toga jedan smrti slučaj), dok je u Plandištu i Kovinu zaključno sa 8. aprilom registrovan po jedan oboleli. U opštini Opovo nema registrovanih slučajeva zaraze virusom COVID-19. U Južnobanatskom okrugu se u samoizolaciji nalaze 1.986 osoba, pokazuju jučerašnji podaci Ministarstva zdravlja. Apeluje se na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom.

Strana 1 od 155

Rozvrh online prednášok

Rozvrh pre 00. mes. rrok.

    POLITIKA