A 2022-es Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén  a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola is részt vett. A tanulók  versmondás, prózamondás, színjátszás kategóriában mérettették meg magukat. A következő eredmények születtek:Versmondás: Bán Léna  II. hely (3. osztályos tanuló, magyar nyelvet, mint környezetnyelvet tanulók   kategóriában)  Színjátszás: II.helyezés  (6. osztályos tanulók, magyar nyelvet, mint környezetnyelvet tanulók  kategóriában ) Gratulálunk a tanulóknak, és az őket felkészítő tanároknak!

 

A torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola a „Szerbiai Iskolák Demokratikus Kultúrájának Fejlesztése”  nevű projekt keretében, az Európa Tanács támogatásával május 13-án színvonalas programot szervez.   A projektről és az aktivitásokról Vidrács Krisztina iskolaigazgatónőt  kérdeztük.

Gyermeknapot tartottak a Torontálvásárhelyi Református Egyházközség szervezésében. A foglalkozásokat az Ország házaspár, Lívia és László, a Szerbiai Gyermekmisszió szabadkai munkatársai vezették. A reformatus gyülekezetben már hagyománynak számít a gyermeknap az alsós es felsős gyerekek számára, sok játékkal, énekkel.

Strana 1 od 31

POLITIKA