Zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Kovačica biće obavljeno u četvrtak 30. jula u popodnevnim časovima. Suzbijanje će se vršiti iz vazduha i sa zemlje, sredstvom protiv odraslih formi komaraca. Planirano je da akcija počne u 18h. Upozoravaju se pčelari da preparat šteti pčelama, te je neophodno da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana. U slučaju vremenskih neprilika akcija će biti odložena.

Tags:

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica je na jučerašnjoj sednici doneo zaključak da se u ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru, broj gostiju ograničava na minimalno 4 kvadratna metra korisne površine po gostu, a u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 kvadratna metra površine bašte po gostu.

Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku. Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku.

Rad ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica koji nemaju baštu se dozvoljava uz poštovanje svih navedenih mera zaštite. Radno vreme objekata sa baštom je do 23 časa, a objekata bez bašte do 21 čas.

Radi usklađivanja sa merama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica štab je doneo i zaključak o zabrani okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od deset lica.

Ovi zaključci stupaju na snagu 17. jula. Za njihovo sprovođenje staraće se nadležni organi opštine Kovačica.

 

ZBOG PLANIRANIH RADOVA NA VN MREŽI SUTRA (20.03.) ĆE DOĆI DO ISKLJUČENJA EL. ENERGIJE U KOVAČICI. OD 09H DO 13:30 STRUJE NEĆE BITI U DELU ULICE M. PUPINA OD N. TESLE DO JNA, U MASARIKOVOJ OD M. TOMANA DO M. PUPINA I U DELU M. TOMANA OD I.L.R. DO MASARIKOVE.

 

Zbog hitnih radova na pružnom prelazu radi sanacije i uređenja koloseka i kolovoza predmetnog dela železničke pruge, danas u vremenu od 10 do 15 časova biće obustavljen saobraćaj na letnjem putu Kovačica – Debeljača. U navedenom periodu saobraćaj će biti preusmeren na opštinski put broj 1, Tripić – Debeljača.

Tags:

POLITIKA